”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”. Cum se raportează parlamentarii mehedințeni la moțiunea de cenzură?

Moțiunea de cenzură a opoziției, intitulată ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, va fi depusă, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

„PSD va continua să gestioneze corect și pragmatic guvernarea, în folosul fiecărui român! În ciuda presiunilor venite din partea tuturor partidelor din Opoziție și a piedicilor puse de Președintele României, Klaus Iohannis, PSD a găsit cele mai bune soluții pentru ca România să nu intre în criză! Guvernul condus de doamna Prim-ministru, Viorica Dăncilă, nu are nicio emoție în a se prezenta în fața Parlamentului, pentru a cere votul unei noi formule guvernamentale, deoarece PSD a demonstrat că are majoritate în Senat și va avea și la votul pentru susținerea Guvernului! PSD este în prezent singurul partid responsabil care poate asigura guvernarea țării și continuarea aplicării măsurilor de creștere a veniturilor populației! Toate partidele promit, în campaniile electorale, că sunt interesate de soarta românilor, dar este cât se poate de evident că PSD este singura formațiune politică care, în ultimii trei ani, a și pus în practică cele mai mari majorări de salarii, mai ales pentru cele două categorii permanent defavorizate, până când am reușit să adoptăm Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv personalul din sănătate și din educație! Sunt convinsă că PSD va continua să gestioneze corect și pragmatic guvernarea, în folosul fiecărui român. Spre deosebire de alte partide, PSD își asumă luarea celor mai bune decizii pentru a îndrepta fiecare situație punctuală reclamată de oameni, dând dovadă de responsabilitate și respect față de români!”, spune deputatul social-democrat Alina Teiș.

La rândul său, social-demcoratul Vlad Bontea spune că:

„De ce un parlamentar responsabil ar vota o moțiune de cenzură împotriva unui guvern responsabil pentru a aduce haos, instabilitate, incertitudine, având în vedere că cei care se opun nu au prezentat nici până acum o varianta de guvern, un program de guvernare, soluții la urgențele și la proiectele deja în lucru ale momentului?!? Asta este cea mai bună dovadă de iresponsabilitate și hai să avem puterea de dragul puterii!”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că formaţiunea a strâns peste 233 de semnături pentru moţiunea de cenzură.

 „PNL este pregătit să preia guvernarea. Dacă mai lăsăm pe doamna Dăncilă și pe PSD la guvernare, riscăm să nu mai putem repara absolut nimic, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Dacă ne raportăm la măsurile economice, primul lucru care trebuie făcut (ceea ce am făcut în comisia de insdustrii și servicii) este abrogarea Ordonanței 114. Aceasta a produs cel mai mult rău economiei, atât în sectorul energetic, cât și în sectoarele comunicații, bancar, social, blocând măririle de indemnizații pentru veteraii de război. Prețul energiei electrice a ajuns la peste 750 lei. Ori așa ceva nu s-a mai întâlnit niciodată în România. Există riscul ca România să rămână în beznă. Nu mai putem funcționa așa! Aceasta este prima măsură care va trebui luată. Cât privește legea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, acesta este un proiect al Partidului Național Liberal. Această lege ar putea trece, când va fi altă majoritate în Parlament, pentru că nu va fi dată prin ordonanță de urgenșă: nu e cazul. Alegerile viitoare pot fi făcute în două tururi.”, spune deputatul liberal Virgil Popescu.

Pentru ca moțiunea să treacă, este nevoie de 233 de voturi.

 

sursa foto 1: Romania Tv

sursa foto 2: Digi 24

 

Adauga comentariu