Bombă în politica mehedințeană! Un deputat părăsește PSD și se înscrie în PRO România.

Când trandafirii se ofilesc...

Apar norii negri deasupra organizației județene a PSD Mehedinți. Deputatul Alexandru Bălănescu, cel care în 2016 a câștigat un mandat în Parlamentul României, pe listele PSD, își anunță îmbarcarea la Pro România. Parlamentarul vorbește despre faptul că, în ultima perioadă, în sânul Partidului Social-Democrat, a fost constrâns. De remarcat este faptul că Bălănescu era cunoscut drept un apropiat al președintelui social-democrat Aladin Georgescu.

„Am fost ținut pe banca de rezerve în toată perioada parlamentară de până acum. Eu m-am dus să reprezint interesele electoratului din județul Mehedinți, care m-a ales, să exprim punctele de vedere ale electoratului, nu să votez fără posibilitatea de a analiza și a da un vot în conformitate cu ceea ce vrea electoratul. Am fost înlăturat de la posibilitatea de a mă exprima și în cadrul Camerei Deputaților și în interior și în exterior: un fel de izolare care nu mi-a priit deloc. Cred că, la Pro România, voi avea posibilitatea de exprimare, posibilitatea de a merge alături de o formațiune politică nou creată, dar cu posibilități mari în viitor, dar mai ales: posibilitatea de a exprrima drepturile cetățenilor, care m-au ales. Cred că la alegerile următoare, Pro România Mehedinți va obține rezultate foarte bune. Alegerea mea se bazează și pe buna relație pe care o am cu președintele Pro România Mehedinți, Adrian Duicu, care este un bun organizator. Am încredere în el. Este un om care știe să coordoneze oamenii.”, spune Bălănescu.

Alexandu Bălănescu era membru cu state vechi în PSD. Se pare, însă că debarcarea din sânul PSD Mehedinți a deputatului nu ar fi o întâmplare. Tot mai multe negocieri au loc între cele două formațiuni politice, iar social-democrații retrăiesc momentele în care ordinea și liniștea domneau în partid. Tocmai de aceea, mulți dintre ei se gândesc la posibilitatea revenirii lângă Adrian Duicu.

 

 

 

Mișcările din ultima perioadă din interiorul PSD nu fac altceva decât să demonstreze că partidul e tot mai ros de ambiții și nemulțumiri sub o conducere autoritară, care nu face altceva decât să instaureze, ca regim de conducere, propria-i voință. 

Adauga comentariu