Beneficiarii de ajutor social încep să renunțe la obiceiul de a sta cu mâna întinsă la stat. Ce măsuri s-au luat în Mehedinți, pentru a reduce numărul asistaților social?

Este de notorietate faptul că, în ultima perioadă, s-a înăsprit regulile de acordare a ajutorului social. Așa se face că din ce în ce mai mulți beneficiari, ai acestui tip de sprijin de la stat, sunt puși la muncă, pentru a primi, în continuare, banii. De asemenea, se pare că asistații social au început să participe la cursuri de calificare.  

„Noi organizăm, în fiecare an, peste 80 de cursuri de calificare, în funcție de solicitările de pe piața muncii, cursuri la care participă în jur de 800-1 000 de șomeri. Aceste cursuri sunt gratuite. În condițiile în care nu le putem oferi un loc de muncă, suntem obligați să înscriem șomerii la aceste cursuri, pentru a dobândi noi competențe, ce îi vor ajuta sî își găsească mai rapid un loc de muncă. Aceste cursuri sunt organizate în funcție de solicitările venite din partea angajatorilor. Cei mai mulți dintre șomeri nu ar vrea să participe la aceste cursuri. Ar vrea doar să primească indemnizația de șomaj. În ultimul timp, a crescut numărul celor care vin la cursuri. Ceea ne bucură este faptul că vin la cursuri cei care beneficiază de ajutor social. Din cei o mie de cursanți, 600 sunt asistați social. Mergem în zonele în care aceștia locuiesc, pentru a organiza cursurile.”, declară directorul executiv al AJOFM Mehedinți, Ioan Suru.

În luna septembrie a anului în curs, în județul Meheidnți, erau înregistrați 4680 asistați social, pentru care s-a plătit suma de 1130651 lei. Cei mai mulți asistați social, 178 la număr, erau înregistrați în comuna Gruia, un pol al sărăciei în județ.

Adauga comentariu