ALDE Mehedinți, mesaj de susținere pentru candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale

Fialiala județeană a ALDE își arată susținerea, prin intermediul unui comunicat de presă, pentru candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la scrutinul pentru prezidențiale.

“Presedintele Calin Popescu Tariceanu a fost validat de forurile de conducere ale partidului la alegerile prezidentiale. Decizia este asumata de intregul partid, increderea in presedintele Calin Popescu Tariceanu fiind absolut fireasca, dupa parcursul ALDE incepand cu 2016 si se inscrie in dinamica partidului care s-a pozitionat corect in viata politica romaneasca atat in raport cu membrii sai cat si cu alegatorii, dand dovada in mod constant de responsabilitate in actul guvernarii cat si in mentinerera echilibrului permanent tulburat de atitudinea de activist politic a presedintelui Klaus Iohannis. Cu experienta dobandita ca prim ministru, cat si ca om politic , Calin Popescu Tariceanu poate oferi Romaniei in plan intern un alt model de presedinte, decat predecesorii Traian Basescu si Klaus Iohannis, un presedinte constitutional, capabil sa medieze si sa lucreze atat cu partidele de la putere cat si cu cele din opozitie, sa lucreze cu Parlamentul si Guvernul, iar in plan extern Romania sa poata ajunge o voce importanta in Uniunea Europeana. Calin Popescu Tariceanu nu cauta la Cotroceni o oferta ALL INCLUSIVE, intr-o vesnica vacanta, ci isi va pune in slujba romanilor toata experienta si forta de munca. In mod evident este cel mai bun candidat care a confirmat in toate functiile detinute.”

De asemenea, ALDE Mehedinți motivează și decizia candidaților proprii PSD și ALDE la scrutinul din toamnă.

“Decizia PSD de a avea un candidat propriu nu a fost o mare surspiza pentru noi, ci mai degraba o mare dezamagire, opacitatea celui mai mare partid in fata sondajelor de opinie fiind mai greu de inteles in acest moment. Evident obiectivul alegerilor din toamna 2019 nu mai este unul comun. ALDE isi doreste un presedinte pentru Romania, PSD isi doreste un candidat de tur II. Ne gasim in situatia surprinzatoare de a fi la guvernare un partid mic cu ambitii mari (justificate de un candidat de forta) si un obiectiv care poate fi atins - si un partid mare cu ambitii marunte pentru care exista chiar riscul de a nu-si atinge obiectivul de a intra in turul II. Decizia apartine fiecarui partid si trebuie respectata. Vom asigura in continuare guvernarea cu atat mai mult cu cat opozitia nu isi asuma responsabilitati, haosul politic fiind un pericol real. Calin Popescu Tariceanu este pregatit pentru competitie, la fel si ALDE.”

 

 

Adauga comentariu